Πανεπιστήμιο  ΠΑΤΡΩΝ

 

Το site αυτό παρέχει πληροφορίες ΜΟΝΟ για τους φοιτητές των πρώην Τμημάτων της

Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Text Size

Πρακτικές οδηγίες έναρξης πρακτικής άσκησης

Πρακτικές οδηγίες έναρξης πρακτικής άσκησης

Οι προϋποθέσεις για την έναρξη της πρακτικής άσκησης είναι στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
http://www.ba.teiwest.gr/documents/Praktiki/mathimata_praktikis.pdf
 
Εάν ο φοιτητής / η φοιτήτρια πληροί τις προϋποθέσεις, τότε πρώτα ζητεί με αίτηση από τη γραμματεία να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση που βεβαιώνει την ύπαρξη των προϋποθέσεων. Παράλληλα αναζητεί φορέα, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση. Κάποιες αγγελίες φορέων υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας, αλλά μπορεί να βρεθεί και κάποιος φορέας από την ελεύθερη αγορά  ή ακόμα και δημόσιος φορέας. Για την πρακτική άσκηση μέσω ΟΑΕΔ, η έναρξη μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, εφόσον ο φοιτητής ή φοιτήτρια βρει φορέα για την πραγματοποίησή της. Επίσης στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν όλα τα αναγκαία έντυπα.
http://www.ba.teiwest.gr/el/proptyxiakes-spoudes/praktiki-askisi/proypotheseis-praktikis-a
 
Ακολούθως, από τα έντυπα, οι συμβάσεις υπογράφονται σε τρία χειρόγραφα, ο φορέας συμπληρώνει τη βεβαίωση φορέα και ο φοιτητής / φοιτήτρια όλα τα προηγούμενα μαζί με την αίτηση έναρξης ΠΑ τα καταθέτει ή τα αποστέλλει courrier στη Γραμματεία.

Για την πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ, η έναρξη γίνεται μετά την έκδοση σχετικής προκήρυξης, συνήθως στις αρχές του χειμερινού και στις αρχές του εαρινού εξαμήνου. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη υποβάλλει αίτηση και τα ελάχιστα δικαιολογητικά που ζητάει η προκήρυξη.
 
Μετά την υπογραφή της σύμβασης πρακτικής άσκησης, ο φοιτητής / η φοιτήτρια ξεκινάει την πρακτική άσκηση με την υποχρέωση να συμπληρώνει το βιβλίο πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τις οδηγίες. Το βιβλίο μαζί με την αίτηση έγκρισης πρακτικής άσκησης τα καταθέτει -μετά την ολοκλήρωσή της ΠΑ- στη Γραμματεία του Τμήματος.

Σας Ενδιαφέρει Άμεσα !!!